Table of Contents
Wijnboerderijen zijn hier gebouwd in de kenmerkende Kaaps-Hollandse stijl, met klokgevels en rieten daken.
Witte wijn van Zuid-Afrika (2022)Door de omgekeerde seizoenen in vergelijking met Europa, wordt hier geoogst in maart, wanneer bij ons de lente theoretisch begint. Na de oogst gist het sap op Frans eikenhout, de wijn blijft een ma...
Prachtig voorbeeld van een moderne, heerlijk soepele Pinotage, breed en intens, met chocola, kruiden en vanille, specerijen, zwarte kersen, koffie, weelderig in de smaak, karaktervol, heerlijk soepel, met peper en wat room. Heerlijk bij rillette van eend, wildgerechten, gegrilde lamskoteletjes, zacht belegen kazen.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Producten 1-9 van 18 Sorteer op Meest verkochte producten Nieuwste Hoogst gewaardeerd Grootste besparing Meest bekeken Prijs: laag naar hoog Prijs: hoog naar laag Exclusieve import Zuid Afrika is één van de ‘nieuwe wijnlanden’. Toch verbouwt men hier al wijn vanaf 1652.
In die tijd is de Zuid Afrikaanse wijn ook flink vooruit gegaan qua kwaliteit. De temperatuur in Zuid Afrika ligt erg hoog, daarom liggen de meeste wijnbouw gebieden aan de kust. De zeewind zorgt namelijk voor een ideaal klimaat om druiven te verbouwen. Veel gebieden vindt u rond Westkaap. Zo vindt u in dit gebied ook het prachtige plaatsje Stellenbosch.
De bewoners zijn ontzettend gastvrij en u kunt hier genieten van een goed wijntje en het schitterende landschap. Grandcruwijnen heeft een mooi aanbod aan vanzelfsprekende goede Zuid-Afrikaanse wijnen. Producten zoals Warwick, Spier, Jordan, Wetshof, Buitenverwachting en Olifantsberg behoren al jaren tot onze best verkopende Zuidafafrikaanse wijnen.
Zuid-Afrika is met een traditie van meer dan drie eeuwen wijnbouw een van oudste wijnlanden in de Nieuwe Wereld. Niettemin is de internationale doorbraak van recente datum, alle verhalen over Jan van Riebeeck en de legendarische zoete wijn van Constantia ten spijt. Meer info. Pas sinds 1994, met de afschaffing van de apartheid, is Zuid-Afrika echt mee gaan tellen
De reden daarvoor is simpel: in de rest van het land is het veel te warm. Lange tijd bestond de productie uit versterkte zoete wijnen, port en sjerrie, en uit basiswijnen voor distillatie. Wijnen met raffinement waren zo goed als onbekend. Mede door die toelevering aan distilleerderijen is de aanplant nog altijd in meerderheid wit.
De Kaapse producenten zijn daarom koortsachtig bezig geweest om hun wijngaarden te herbeplanten met blauwe druiven. Ook hebben ze tegenwoordig de beschikking over de nodige technische middelen en knowhow om wijnen te maken die wel raffinement hebben. De Westelijke Kaapprovincie heeft een voor Afrikaanse verhoudingen opvallend mild klimaat. Weliswaar met veel zon, maar nooit verschroeiend warm.
Hoe dichter bij de kust, des te groter dit effect. Alle gebieden voor kwaliteitswijnen liggen daarom op korte afstand van de oceanen, in een boog rond Kaapstad. Irrigatie is in de Zuid-Afrikaanse wijngaarden geen regel, maar wel een gangbaar verschijnsel, met name hoog gelegen, koele mountain vineyards vormen de uitzondering op de regel.
Om toch goede wijnen – lees: wijnen met een goede zuurgraad – te kunnen produceren moet men de bodem vaak een handje helpen door kalk aan te brengen. Verreweg de meest aangeplante druif, alias cultivar, in Zuid-Afrika is nog steeds de Chenin Blanc. Hij werd net als de muskaatdruif en de Colombar(d) aangeplant door nazaten van de Franse Hugenoten die zich eind 17e eeuw aan de Kaap vestigden.
Dankzij moderne vinificatietechnieken maakt men van dit vroegere ‘werkpaard’ tegenwoordig ongecompliceerd lekkere wijn, bestemd om jong te drinken. Chenin van ‘eerste pluk’ levert ook de allereerste primeurwijn van het jaar op, ruim voor de Beaujolais. Andere witte soorten die het aan de Kaap opmerkelijk goed doen zijn de nieuwkomers Sauvignon Blanc en de Chardonnay.
Ooit was die druif goed voor ruim 90 % van de totale Kaapse aanplant, nu is dat nog maar een fractie daarvan. Muskaat in zowel witte als rode versie werd en wordt aan de Kaap gebruikt voor versterkte zoete wijnen. Ook deze druif kreeg een opvallende naam: Hanepoot. Net zo vanzelfsprekend als de aanplant van Chardonnay en Sauvignon bij is die van de Bordeaux variëteiten Cabernet Sauvignon en Merlot voor rood.
Zuid-Afrika’s rode specialiteit is de pinotage, een kruising tussen Pinot Noir en Cinsaut. In stijl varieert de wijn van fruitig tot zeer krachtig. Ondanks het unieke, uitgesproken karakter van de pinotage is de druif nooit echt helemaal doorgebroken. Anders ligt dat bij de Syrah, die in Zuid-Afrika meestal Shiraz genoemd wordt.
Pinotage vormt wel een verplicht onderdeel van zogeheten Cape blends. Pinot Noir is in Zuid-Afrika slechts mondjesmaat aangeplant, aangezien er maar weinig plaatsen zijn waar het koel genoeg is voor dit ras. Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen vallen onder de noemer wyn van oorsprong/wine of origin (WO). Wijnproeverij. Zoals de naam suggereert, is deze klassering van louter geografische aard
Table of Contents
Latest Posts
Wijnproeverij Thuis - Compleet In Een Box - - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Wijnproeverij Thuis - Compleet In Een Box - - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Hoe Organiseer Je Een Wijnproeverij Thuis? 6 Tips - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Navigation
Latest Posts
Wijnproeverij Thuis - Compleet In Een Box - - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Wijnproeverij Thuis - Compleet In Een Box - - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis
Hoe Organiseer Je Een Wijnproeverij Thuis? 6 Tips - Wine-Point.be - Wine Tasting bij jou thuis